Cisto biszkoptowe z kremem czekoladowym ,truskawkami i galaretka !!!

 

 

 

 

 

 

IMG_20170615_134223IMG_20170615_163443

Biszpkot
- 3 jajka
-5 lyzek cukru pudru
-5 lyzek maki ryzowej lub jaglanej
-1 lyzeczka proszku do pieczenia
bialka ubic na sztywna piane ,dodac zolka i cukier chwile miksowac ,wsypac make z proszkiem lekko wymieszac ,wlac do wylozonej papierem tortownicy 20 cm sred ,piekarnik nagrzac do 180 s wlozyc biszkopt i zmiejszyc tep do 160 s piec 25 min wyjac ,wystudzic ….

krem :
-1 maslo 200g bez laktozy
-1 budyn czekoladowy ugotowany wedlug przepisu dodac cukier
-4 lyzki nutelli
- 2 lyzki kakao w proszku zwykle,

-1 galaretka truskakowa

Sposob wykonania kremu :

maslo utrzec mikserem dodawac na przemian budyn, kakao, nutelle do wyczerpania …

krem polozyc na biszkopt nastepnie truskawki i zalac lekko sterzona galaretka wstawic do lodowki na kilka godzin …..smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>