Pierogi z opieńkami i kapusta pekińska!!!

Standardowy

IMG_20171025_141506Ciasto na pierogi :wychodzi 30 sztuk.
-300 g mąki gryczanej
-130 mil gorącej wody
- 4 łyżki oleju
-1/2 łyżeczki soli
Zagniatania ciasto z tych produktów.

Farsz :
opieńki obgotować (pokroić na drobno)
- cebulowe kostkę wymieszać z grzybami
Podsmażyć na oleju 1-2 łyżki,tak z 20 min ,następnie dodać kapustę pekińską poszatkować i dodać do smażonych grzybów z cebulką i smażyć 10 min ,farsz przyprawić solą i ostra papryka by był pikantny.formujemy pierogi i gotujemy do wrzątku wrzucamy ,jak wypłyną to 3 minutki i wyjmujemy na talerz .Ja Polakami miastem i posypalam zielona natka pietruszki .Zostało na drugi dzień kilka pierogów więc je podsmarzylam i też były pyszne ….polecam bardzo smaczne!!!IMG_20171023_173537

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>